artikel Greenkeeper.nl

Greenkeeper_004

artikel Greenkeeper.nl

Beheerders golf- en voetbalclubs werken vaker chemievrij

Beheerders van voetbal- en golfverenigingen in Noord-Brabant werken steeds vaker zonder bestrijdingsmiddelen. Dit draagt bij aan schoner water als bron voor drinkwater.

Dit meldt het samenwerkingsproject Schoon Water voor Brabant. Veel sportvelden die binnen de grondwatersbeschermingsgebieden vallen in Noord-Brabant worden nu al beheerd zonder bestrijdingsmiddelen. Daarmee lopen sportverenigingen enkele jaren voor op de wetgeving. Het is echter nog geen gemeengoed en er is nog meer ervaring nodig met deze chemievrije manier van werken, zo stelt de projectgroep. Vanaf 2020 geldt er een verbod op het gebruik van chemische middelen op sportvelden en golfbanen.

Op 11 januari 2017 lieten beheerders van Brabantse sportvelden en golfbanen zich op het Efteling Golfpark informeren over de laatste stand van zaken over chemievrij beheer. De goede opkomst bestaande uit gemeenten, sportveldbeheerders en adviseurs, maakte volgens het samenwerkingsproject duidelijk dat het onderwerp leeft onder de betrokkenen.

http://greenkeeper.nl/nieuws.asp?id=9-16064

No Comments

Post a Comment