Loenense MHC bestrijdt algen succesvol met biologie

Loenense MHC bestrijdt algen succesvol met biologie

De nieuwe aanpak waarmee de Loenense MHC sinds het begin van de winterstop algen bestrijdt, werpt zijn vruchten af.

Auteur: Nino Stuivenberg

De Loenense MHC had afgelopen jaar veel last van gladde hockeyvelden door algen. In de zoektocht naar een oplossing tegen deze problematiek, heeft de hockeyclub bewust gekozen voor een niet-chemisch middel. De keuze is gevallen op MO5 Sport van Algavelan. Aan het begin van de winterstop is de club gestart met het toepassen van dit product.

Minder bruine plekken
MO5 Sport bestaat uit levende micro-organismen die het afbraakproces van organisch materiaal in de mat versnellen. Het bestuur meldt op de website van Loenense MHC zeer tevreden te zijn over de werking van dit product. ‘Op ons veld 3 is inmiddels goed te zien dat we al een tijdje met dit middel bezig zijn. De bruine drap (algenresten) wordt al behoorlijk minder en het veld is weer groen aan het worden. Ook op veld 1 is al te zien dat we steeds minder bruine plekken in het veld aantreffen.’

Verantwoordelijkheid
De hockeyvelden zijn inmiddels KNHB-gekeurd en daarmee kan de hockeyclub, na wat kleine reparaties, voorlopig weer vooruit. Het bestuur durft zelfs te spreken van een fantastisch resultaat en is blij met de oplossing, waarmee het maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt naar leden en het milieu. Loenense MHC start de tweede seizoenshelft dus weer met frisse velden.

8948 8947

No Comments

Post a Comment