Toepassingen

JACHTHAVENS

De groene aanslag, algen en mossen vormen een probleem op steigers en vlonders in veel jachthavens.
De oplossing voor verwijdering is niet altijd gewenst en producten zijn niet toegestaan.

Steigers, vlonders en bruggen kunnen glad worden en een gebrek aan preventief onderhoud verkort de levensduur. Probleem daarbij is echter dat u in deze situaties weinig tot niets mag toepassen. Geen biociden, geen reinigers of wat dan ook!

Lees meer...

GOLFACCOMMODATIES

Een goed natuur- en milieubeleid is bevorderlijk voor de gehele golfsport. Dat geeft de NGF [Nederlandse Golf Federatie] aan op haar site. Golfterreinbeheerders en eigenaren zijn zich bewust dat zij een grote verantwoordelijkheid dragen als het gaat om het behoud en de ontwikkeling van de natuur. Dit leidt zelfs tot initiatieven voor ecologisch beheer op golfbanen.  Committed to Green is een internationale programma wat bij deelname/ aansluiting je committeert om milieubewust, natuurvriendelijk en ecologisch verantwoord te denken en te handelen. Met AlgaVelanGolf willen wij een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling.

Lees meer...

RECREATIEPARKEN

Met zijn allen kunnen wij helpen om de balans tussen natuur en mens te herstellen, en de aarde, onszelf en volgende generaties een toekomst te bieden door te kiezen voor duurzaamheid. Recreatieparken mogen wat ons betreft als voorbeeld dienen. En dat doen er velen! Initiatieven als ‘GreenKey’, voorheen de Milieubarometer is uitgegroeid tot een internationale organisatie die er naar streeft duurzame ontwikkelingen te stimuleren. Zij geven het internationale keurmerk af in de recreatie- en vrijetijdsbranche aan die bedrijven die voldoen aan de opgestelde normen.

Lees meer...

GEMEENTEN

Gemeenten schrijven groenbeleidsplannen met daarin de gestelde ambities.  Ten aanzien van groenbeheer en onderhoud is AlgaVelan® een mooi product! Het is namelijk 100% plantaardig en heeft een Uitleg fysiek middel werking op groene aanslag van algen en mossen op harde ondergrond. – hout, tegels, paden, muren, daken, speeltoestellen, etc. Bovendien werkt het preventief.

Lees meer...

KUNSTGRASVELDEN

Kunstgras heeft een aantal voordelen ten opzichte van (echt) gras. Het is nagenoeg altijd bespeelbaar, het hele jaar een groen gazon, geen graspollen en het is redelijk slijtvast, de kosten op termijn zijn goedkoper dan gras en het is onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij. Inmiddels zijn algen een grote plaag geworden nu ook het terug dringen van biocide (gif) een feit is. Liever ook geen gif gebruiken dan wel;  niet?

Lees meer...

BEGRAAFPLAATSEN

Monuta is Nederlands eerste uitvaartverzorger en verzekeraar die met natuurlijke middelen de graven en monumenten onderhoudt. De begraafplaats Moscowa in Arnhem was de absolute eerste individuele begraafplaats van Nederland die AlgaVelan toepaste.

Lees meer...