Golfaccommodaties

“Zo groen als gras!”

Een goed natuur- en milieubeleid is bevorderlijk voor de gehele golfsport. Dat geeft de NGF [Nederlandse Golf Federatie] aan op haar site. Golfterreinbeheerders en eigenaren zijn zich bewust dat zij een grote verantwoordelijkheid dragen als het gaat om het behoud en de ontwikkeling van de natuur. Dit leidt zelfs tot initiatieven voor ecologisch beheer op golfbanen.  Committed to Green is een internationale programma wat bij deelname/ aansluiting je committeert om milieubewust, natuurvriendelijk en ecologisch verantwoord te denken en te handelen. Met AlgaVelanGolf willen wij een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling.

Programma

Voor Golfterreinen is er meer ontwikkeld. Plantaardige, biologisch zeer snel afbreekbare middelen of op microbiologisch niveau. De middelen veroorzaken geen schade aan de natuur. Werk mee aan het terug dringen van het gebruik van chemische middelen!

AlgaVelanGolf – SapoFlux – MO5

Het programma bestaat uit drie middelen met ieder zijn eigen specialiteit. AlgaVelan staat omschreven onder de gelijknamige button op onze site. Er zit echter wel enig verschil.  AlgaVelanGolf is speciaal ontwikkeld voor op het gras. AlgaVelan ‘standaard’ werkt tegen algen en mossen op harde ondergronden.

Tegen o.a. Fusarium werkt MO5, tegen wormen en slakken SapoFlux, maar de middelen doen meer…

AlgaVelanGolf 

Plantaardig middel tegen mossen en groene aanslag

 

Is speciaal (door)ontwikkelt tegen mossen op de ‘green’.  Hoe meer er gebruikt wordt, hoe langer de werking. Er is geen sprake van een biologische of chemische werking. Het heeft dan ook geen toelatingsnummer nodig. Het bestrijdt maar heeft ook een preventieve werking. De ingrediënten bestaan uit levensmiddelen die een gezamenlijke coating vormen.

  • 100% plantaardig en mileuvriendelijk
  • Samengesteld uit voedingsmiddeleningrediënten met E-nummers
  • Langdurige werking tegen algen en levermos
  • Geen zwarte plekken in het gazon
  • Verticuteren niet nodig
  • Laat geen giftig residu achter
  • Werkt al vanaf 8 °C
  • Geen spuitlicentie nodig

AlgaVelanGolf 

21-oktober 2016

Algavelan Golf lijkt goed te werken tegen mos op golfbanen en is daarmee een alternatief voor het meeste gebruikte ijzersulfaat. Wel moet de dosering en instructies nauw worden gevolgd om schade aan gras te vermijden.

Peter Smits
Adviseur van de Enk Groen en Golf

SapoFlux

Minder wormen in de ‘Green’

SapoFlux heeft een antibacteriële en een fungicide werking. Oorspronkelijk is het ontwikkeld voor de tuinbouw als een natuurlijke uitvloeier. Daarbij is tevens ontdekt dat er een toxische reactie plaatsvindt op koudbloedige dieren zoals wormen en slakken. Het zorgt ervoor dat daar waar aangebracht, zij de omgeving weren. Ze gaan er niet dood aan. SapoFlux is een 100% pure Saponine. Het wordt gewonnen van Chileense bomen en is volledig plantaardig.

MO5,

microbiologie

 

In heel veel situaties zijn micro-organismen juist ongewenst. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, levensmiddelenbedrijven, uw eigen keuken. Dus, bestrijden en vermijden. En vermijden is voorkomen dat ze ergens terecht komen (hygiëne en besmettingen). Met MO5 maken we juist gebruik van de microbiologie (bacteriën). MO5 is een inoculant van o.a. nuttige microben en schimmels die bevorderlijk zijn voor de bodem. Het helpt het interactie-niveau tussen plant en bodem te verhogen, met als doel de infectiedruk voor de plant te verlagen.

 

Technisch

MO5 is om meerdere redenen anders dan andere inoculanten. Het heeft een zeer laag koolhydraatresidu na productie, waardoor geen of nauwelijks aangroei van andere bacteriën in irrigatieleidingen plaats vindt. Daarom is MO5 perfect toepasbaar voor druppel-irrigatie door fijne leidingen. Ondanks het lage koolhydraatgehalte is MO5 toch lang houdbaar, namelijk meer dan een jaar bij kamertemperatuur.

 

Levering & Dosering

Bag-in-Box verpakking van 20 en 250 liter.
20 liter / hectare / week
40 liter / hectare / week [bij problemen]

Meer (technische) informatie zal persoonlijk worden ingevuld.