Recreatieparken

Natuurlijk!

Met zijn allen kunnen wij helpen om de balans tussen natuur en mens te herstellen, en de aarde, onszelf en volgende generaties een toekomst te bieden door te kiezen voor duurzaamheid. Recreatieparken mogen wat ons betreft als voorbeeld dienen. En dat doen er velen! Initiatieven als ‘GreenKey’, voorheen de Milieubarometer is uitgegroeid tot een internationale organisatie die er naar streeft duurzame ontwikkelingen te stimuleren. Zij geven het internationale keurmerk af in de recreatie- en vrijetijdsbranche aan die bedrijven die voldoen aan de opgestelde normen. [lees meer]

Programma

Voor recreatieparken die bewust bezig zijn om het biociden gebruik terug te dringen zijn er plantaardige, biologisch zeer snel afbreekbare middelen ontwikkeld.
De middelen veroorzaken geen schade aan de natuur en zijn zeer effectief.

De middelen die toepasbaar zijn in uw omgeving zijn: AlgaVelan®, het product tegen algen en (korst)mossen. Zie button “Producten’ op onze site. AlgaVelanGolf  is speciaal ontwikkeld voor tussen het gras.
Resultaten delen wij zoveel mogelijk op onze facebook-site.

1263x329_banner

AlgaVelan & AlgaVelanGolf 

Plantaardig tegen mossen en groene aanslag

AlgaVelan verwijdert Alg en Mos maar zorgt op harde ondergronden ook voor een natuurlijke coating waarmee algen en mossen niet opnieuw aangroeien. Uiteraard is dit niet eeuwig. Proeven op steigers toonde aan dat het 14 maanden stand hielt.  Hoe meer er gebruikt wordt, hoe langer de werking. Er is geen sprake van een biologische of chemische werking. Het heeft dan ook geen toelatingsnummer nodig. Het bestrijdt maar heeft dus ook een preventieve werking. De ingrediënten bestaan uit levensmiddelen die een gezamenlijke coating vormen.

  • 100% plantaardig en mileuvriendelijk
  • Samengesteld uit voedingsmiddeleningrediënten met E-nummers
  • Langdurige werking tegen algen en mossen
  • Geen zwarte plekken in het gazon
  • Verticuteren niet nodig
  • Laat geen giftig residu achter
  • Werkt al vanaf 8 °C
  • Geen spuitlicentie nodig

EnzyLan  

Biologische reiniger op basis van Enzymen

Enzymen zijn eiwitten die als katalysator werken en betrokken zijn bij vrijwel alle omzettingen van stoffen in de levende natuur. EnzyLan® kunt u inzetten voor het losmaken en verwijderen van (zwarte) aanslag, ook wel atmosferisch vuil genoemd en alle andere organische vervuiling in tuin en buitenruimten. EnzyLan® is veilig in het gebruik. De enzymen breken volledig af in het milieu en zijn onschadelijk.

Toevoegingen & Werking

In onze producten zitten ook toevoegingen die helpen de processen van enzymen uit te voeren. Het geheel van de samenstelling maakt dat de producten doeltreffend werken.

Enzymen hebben altijd wat tijd nodig om hun werk te kunnen doen. Maar ook de juiste temperatuur is belangrijk.  Enzymen zijn een soort ‘schaartjes’ die de vervuiling aan stukjes knippen. Na behandeling kan je het oppervlak afspuiten.

EnzyLan® is zeer geschikt voor rieten daken.

Referentie

Gebruikers zijn tevreden met onze producten die inmiddels bij de organisatie van de Green Key te Driebergen bekend zijn. Afnemers zijn: Burgers Zoo, De Apenheul en Het Nederlands Openluchtmuseum. Meer informatie op aanvraag.